foto’s nhado

langsdebellolijn.

De Stofzuiger

“De stofzuiger” heeft als busnummer 8 vanaf 1948 tot 1971 dienst gedaan bij de Noord-Hollandse Auto-Dienst Onderneming ‘Bergen-Binnen’ (NHADO) en heeft vele duizenden ritjes het straatbeeld van Bergen bepaald. De bus kwam via Leimuiden en Roosendaal uiteindelijk terecht in Aalsmeer, bij de SVA, de Stichting Veteraan Autobussen.
Daar stond hij jaren lang te verpieteren en werd gestript achter gelaten. Enthousiast geworden tijdens een aantal bezoeken aan de SVA heeft de Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn besloten de bus over te nemen en te restaureren. Zaterdag 2 mei 2015 vond in alle vroegte de werkelijke overdracht plaats van “de Stofzuiger” en werd deze naar een loods in Alkmaar gebracht waar een start gemaakt werd met de restauratie. 

De Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn heeft de intentie om de restauratie in 2019 geklaard te hebben. Dit kan echter alleen met behulp van vrijwilligers, donateurs, sponsors, zowel bedrijven als particulieren van dit unieke Bergense “Busproject”.
Men kan hem dan incl. chauffeur huren voor personeelsuitjes, jubilea, rouw- en trouwritten e.d.

Wilt u ons helpen financieel steunen om dit schitterende stukje Bergense historie weer rijdend te krijgen in volle glorie?
Ons bankrekeningnummer is NL71 RABO 0304 9935 49. Of stuur ons een mailtje naar info@langsdebellolijn.nl